Специалистът по киберсигурност Спас Иванов посочи, че ако действително имаме име

...
Специалистът по киберсигурност Спас Иванов посочи, че ако действително имаме име
Коментари Харесай

Експерт по киберсигурност: Ако имаме име на хакер, то няма руска поръчка

Специалистът по киберсигурност Спас Иванов посочи, че в случай че фактически имаме име на причинител на хакерската офанзива, то това значи, че надали е поръчка. А ако хакерската офанзива от уикенда е публична поръчка от страна на съветските управляващи, то стигането до един причинител и то толкова бързо и елементарно, на процедура би било изцяло невероятно.

" Ако предположим, че сме стигнали до верния човек, то по всяка възможност не е поръчка ", безапелационен би Иванов в студиото на Нова телевизия, като на процедура по този начин отхвърли тезата на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов, който през вчерашния ден изясни, че следствието има име и даже през днешния ден ще се желае екстрадицията му.

Спас Иванов назова тезата, че това е официална офанзива от съветска страна, зад която стои един-единствен причинител, " меко казано несериозна ".

Реално хакерската атака не е засегнала сериозна инфраструктура, няма теч на данни. По думите на Иванов тя е относително безобидна и има рейтингов ефект - уеб страниците са краткотрайно недостъпни, т.е. жителите не могат да добият информация. Един тип хакерската офанзива от уикенда е тип предизвестие, даже и поради това, че не визира инфраструктура, която оперира с персонални данни и секретни данни.

Със сигурност обаче би трябвало да се ускори сигурността в страната, изключително с акцент държавните институции, изясни Иванов. По мнението му сега нищо не се прави.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР